Destelheide krijgt award Raad van Europa!

't Is officieel: als eerste jeugdcentrum in België en als zesde plek in Europa kreeg Destelheide deze week het Quality Label van de Raad van Europa! Dit label is een bekroning voor het geleverde werk als uitmuntend centrum voor jeugdwerk volgens de strenge standaarden van de Raad van Europa.

Na een driedaags bezoek van een expertteam bevestigde de European Steering Committee on Youth deze week dat Destelheide het Quality Label ontvangt voor de periode 2016-2018. De plechtige uitreiking zal vermoedelijk plaatsvinden in het voorjaar van 2016.

(c) Wannes Nimmegeers 

Het Quality Label wordt uitgereikt aan centra met een focus op jeugdwerk die gelinkt zijn aan overheden en beschikken over alle faciliteiten (catering, overnachting, werkruimtes) die nodig zijn om excellente activiteiten met jongerengroepen te organiseren door het eigen educatieve team (in Destelheide is dit Dharts).

Daarnaast is het internationale aspect belangrijk en moet er voldaan worden aan de waarden van de Raad van Europa: tolerantie, toegankelijkheid, duurzaamheid, klantvriendelijkheid, participatie, intercultureel leren en sociale inclusie.

Ons duidelijke profiel en de expertise in kunsteducatie werden geprezen, net zoals onze plannen om Destelheide met het Masterplan de komende jaren verder op de kaart te zitten als "a leading youth facility in Flanders".

Lees hier het volledige rapport.

(c) Jasmin Horozic

In het European Platform for Youth Centres van de Raad van Europa ontmoeten internationale jeugdcentra elkaar.

Destelheide was reeds present op vorige congressen in Straatsburg, Slovenië (lees hier het verslag) en Finland. Volgende maand trekken we naar Servië voor overleg met andere jeugdcentra en het op poten zetten van internationale projecten!

Lees op de website van de Raad van Europa meer over het Quality Label en over het European Platform for Youth Centres.

Olaf Köndgen en Georges Metz tijdens expertenbezoek in Destelheide (c) Piet Vranckx