Expo Yentl De Werdt - Slum Kids Ki

zaterdag, 1 februari, 2014 - 10:00 tot donderdag, 15 mei, 2014 - 17:00
 
Danseres Yentl De Werdt heeft iets met India. Ze reisde er al verschillende keren naartoe en maakte een straffe dansvoorstelling voor Europalia India. Eind 2013 trok Yentl zes weken naar Mumbai om er dansworkshops te geven aan kinderen en jongeren uit de sloppenwijken. In het Slum Kids Ki-project toont ze de filmpjes die ze met hen maakte. Verwacht je aan kleurrijke kortfilms waarin onder andere het volkslied uitgebeeld wordt, een stort de hoofdrol speelt en dove kinderen in gebarentaal dansen.
 
De verschillende filmpjes worden in een op India gebaseerde installatie van de Parijse kunstenaar Jean-Marc Alby vertoond. Daarnaast zijn er ook foto’s en een documentaire te zien van het leven in Dharavi, de grootste sloppenwijk van India. Yentl: “In het westen denken we dat de inwoners uit de sloppenwijken triestig zijn, maar het tegendeel is waar: de
levensvreugde die ze uitstralen is ongelofelijk!”. Kom dit optimisme ervaren in onze zinnenprikkelende Slum Kids Ki-expo en wie weet placeer je misschien wel een Bollywooddansje!
 
PERIODE: februari tot mei 2014
 
Lees hier het interview met Yentl De Werdt of snuister al even in het fotoalbum van de opening expo!