Expo Vincent Glowinski

© Lea Jevtic

Skeletten, stukken hout en houtskool, kleuren die gaan van dieprood tot grijs en zwart… Het oeuvre van Vincent Glowinski doet op het eerste zicht best luguber aan. Toch is de ondertoon ook vaak zeer menselijk en speels. Thema’s als de dood en geboorte staan in het werk van deze kunstenaar zonder franjes naast elkaar.

Duik vanaf het najaar 2017 tot februari 2018 in het intrigerende universum van de multidisciplinaire kunstenaar Vincent Glowinski en laat je verbeelding de vrije loop. Elke marionet heeft iets te vertellen en uit de imposante schilderijen aan de muren spreekt onmiskenbaar een soort oergevoel.
Met verwijzingen naar sprookjesfiguren als de grote boze wolf, de traditie van de ooievaar die baby’s brengt en films zoals Fiddler on a roof,  is deze tentoonstelling doorspekt van oeroude verhalen.

De expo is te zien van oktober 2017 tot februari 2018 tijdens de openingstijden van Destelheide.

 

EDUCATIEVE MAP

Wil je graag met je klas of groep aan de slag rond deze tentoonstelling?
Vraag onze educatieve map of begeleide rondleiding aan bij Dharts, de kunsteducatieve dienst van Destelheide.

BIO

Het oeuvre van Vincent Glowinski (onder andere bekend van zijn reusachtige Brusselse muurschilderingen onder de naam Bonom) is doordrenkt van een duistere poëtische sfeer en bevolkt door vreemde creaturen. Zijn sculpturen en schilderijen zijn daarenboven steeds nauw verbonden met het performante. Zo gebruikte hij in zijn dansvoorstelling Méduses ‘light painting’ als techniek om te schilderen met zijn eigen lichaam en als Duo à l’Encre creëert hij tekeningen op de drumslagen van Teun Verbruggen.

MASTERCLASS

Naar aanleiding van deze tentoonstelling geeft Glowinski samen met performer Sofie Saller een unieke masterclass van 27 tot 29 oktober waarin ze met de deelnemers én aan de hand van Glowinski’s werk het grensgebied tussen expo en performance verder aftasten.

Onderzoek tijdens deze driedaagse de poëtische taal van de sculpturen en ontdek hoe deze zich vertaalt naar het theater: wanneer vertelt iets een verhaal? Hoe transformeert een eenvoudige actie tot iets theatraals? Hoe creëer je spanning? Hoeveel toon je? Vanuit welk perspectief en met welke afstand? Hoe spreek je niet alleen de verbeelding, maar ook de zintuigen van je toeschouwers aan?

Meer info over de Masterclass vind je hier.