Expo Rosas

Rosas kwam in de zomer van 2014 naar Destelheide! Het dansgezelschap van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker speelt al meer dan dertig jaar over de hele wereld en wordt nog steeds bij de voorlopers in de hedendaagse dans gerekend. Zo werden de twee recentste creaties, Partita 2 en Vortex Temporum, geselecteerd voor Het Theaterfestival.

In het kader van ons dansfilmjaar MOVIEMENTS organiseerden we een tentoonstelling en een masterclass over Rosas.

Van juni tot september kon je in Destelheide naar een expo over Rosas, die zowel focuste op de 'Early Works' als op de recentere creaties En Atendant en Cesena. Een selectie uit het werk van dansfotografen Anne Van Aerschot en Herman Sorgeloos stond centraal. 

Daarnaast kon je Anne Teresa De Keersmaeker zelf zien dansen in Top Shot, een installatie van Thierry De Mey. Deze projectie op zand toonde de solo Violin Phase uit de voorstelling Fase vanuit een verrassend perspectief!

Wie na dit alles nog meer wou weten kon zich verdiepen in de boeken en de films uit de reeks 'A Choreographer’s Score', waarin de choreografe zelf het maakproces van de voorstellingen toelichtte.

Naar aanleiding van de 30e verjaardag van Rosas danst Rosas kon iedere dansliefhebber een eigen versie van de beroemde stoelenscène inzenden (i.s.m. fABULEUS). Van overal ter wereld stroomden er Re:Rosas-filmpjes binnen! 

Op een grote tv-wall toonden we een compilatie van de leukste Re:Rosas-filmpjes, waarvan er ook heel wat in Destelheide werden gemaakt. Je eigen filmpje inzenden kan nog steeds!