Cacao Bleu@moving moves

In deze tweede tentoonstelling in het kader van moving moves werd Cacao Bleu door dharts uitgedaagd om een expo samen te stellen rond hedendaagse dans en kinderen.  

D3D ( staat voor Dans 3 Dimensies), is een speelse expo, waarbij je dans op verschillende manieren interactief kan ‘ontdekken’. Dit kan al kijkend, dansend of choreograferend. Wandel, spring, draai, struikel of ren langs een traject van drie installaties met een bijbehorende fototentoonstelling en verken de oneindige mogelijkheden van hedendaagse dans voor kinderen en jongeren.

Cacao Bleu is een danscollectief dat via verschillende dansprojecten een brug probeert te slaan tussen hedendaagse dans en een jong publiek. De laatste jaren werd het gebruik van nieuwe media zoals film, animatiefilm, en fotografie in combinatie met dans een vaste gewoonte in hun projecten en voorstellingen.

Voor begeleiders van kinderen en jongeren biedt deze expo een verfrissende kijk op het improviserend werken rond hedendaagse dans.  

De dansers van Cacao Bleu hebben allebei zowel een educatieve als een artistieke scholing achter de rug. Dit is één van de beste troeven van Cacao Bleu als organisatie. Zowel bij voorstellingen als dansworkshops vertrekken ze zoveel mogelijk van een multidisciplinaire aanpak waarbij de meervoudige intelligentie van kinderen en jongeren wordt aangesproken.  

In het kader van D3D heeft Cacao Bleu een werkmap gemaakt voor educatieve begeleiders die met de installaties willen werken en biedt ze op aanvraag interactieve rondleidingen in de expo, met een dans-en bewegingsworkshop achteraf.