Brusselse Projecten

In vogelvlucht liggen Destelheide en Brussel maar een halfuurtje van elkaar. Toch valt het op dat ons groene domein nog best onbekend is in Brussel. Omgekeerd zien we dat de bezoekers in Destelheide zelden naar onze levendige hoofdstad trekken. Daarom zetten we sinds 2014 een heleboel projecten op die de brug bouwen tussen Dworp en Brussel.

Een groen domein en kwaliteitsvolle repetitieruimtes, dat zijn enkele kwaliteiten van Destelheide waarover te weinig organisaties in het Brusselse kunnen beschikken. Anderzijds bruist het in onze hoofdstad van de musea, theaterhuizen, evenementen… waar we in het rustige Dworp alleen maar van kunnen dromen. Met de open vraag “Waarin kan Destelheide helpen om jouw dromen te verwezenlijken?” trokken we de afgelopen tijd langs allerlei jeugdwerkorganisaties, hogescholen en kunstenwerkplaatsen. In samenspraak bedachten we allerlei projecten en duurzame trajecten die we sinds 2014 kunnen verwezenlijken met steun van de Cel Coördinatie Brussel. Met Destelheide ondersteunen we deze vernieuwende concepten op artistiek vlak door kunstenaars aan te reiken en mee het programma uit te denken, logistiek door onze ruimtes ter beschikking te stellen en financieel door een kleine korting op de verblijfprijs.

Onze bruisende hoofdstad is aanwezig in alle pijlers van onze kunsteducatieve werking, van onze expo’s tot onze artiesten in huis en masterclasses.

 

Benieuwd naar onze huidige Brusselprojecten?

Of interesse in wat we reeds in het verleden verwezenlijkten?

Om de twee jaar kan je het resultaat van onze bloeiende Brusselwerking ontdekken op SPOT ON, een mini-festival op het domein van Destelheide. De eerste editie in 2017 was alvast een succes!

 

Ideetjes of vragen? Stuur een mailtje naar eline.leonard@destelheide.be.

-

 

Brusselprojecten 2018

- NEXT GENERATION, PLEASE!

20 jongeren van het Koninklijk Atheneum E. Hiel uit Schaarbeek nemen, onder begeleiding van kunstenares Leni Huyghe, zelf het woord. Ze fileren speeches, bevragen hun eigen dromen en gaan op zoek naar hun eigen stem en hun plaats in het Europa van de toekomst. Dit traject kadert in het project Next Generation, Please! en bestaat uit een aantal interessante ontmoetingen en een intensieve werkweek van 26 tot 30 maart in Destelheide. Van 9 - 13 mei is het eindresultaat te bewonderen in BOZAR.

- BEELDVERHAAL 2018

Deze samenwerking met de studenten Beeldverhaal van LUCA, School of Arts campus Sint-Lukas Brussel, resulteerde in de expo RELOCATION die te bezichtigen is van juni tot oktober 2018 in de inkomhal van Destelheide.

- PROJECT CENTRUM WEST

Deze zomer krijgen we nogmaals een enthousiaste groep jonge nieuwkomers van Centrum West over de vloer. Onder artistieke begeleiding van fotografe Raisa Vandamme gaan ze 3 dagen intensief aan de slag rond alle vormen van (beeld)taal. (Foto-)camera in de hand en “Actie!”. Benieuwd naar het resultaat?
Check onze facebook voor de laatste nieuwtjes!

- HET GROTE AMUSEEVOUS JONGERENRAPPORT

van 14 tot 15 juli neemt een groepje jongeren tussen 18 en 24 jaar Destelheide & Hanenbos stevig onder de loep! Centrale vraag: hoe jongerenproof is onze organisatie? De resultaten van hun kritische onderzoek verwachten we in oktober!

- URBAN CLASH

Een artistieke werkweek voor jonge individuele kunstenaars met een focus op diverse subculturen en narratieven (afro-culture, LGBT, hiphop...).
3 coaches uit diverse disciplines geven één week lang volop input en begeleiden de kunstenaars in het onderzoeken en ontwikkelen van hun eigen traject.
Op het einde van de week is er de "ultimate clash" en presenteren de kunstenaars hun werk voor een extern publiek. Meer info volgt!