Boutique Vizique @ moving moves

Boutique Vizique is een jong kunstenaarsduo bestaande uit Hendrik Leper en Stijn Schiffeleers. Hun artistiek werk wordt vooral gekenmerkt door interactieve installaties waarin nieuwe media en computertechnologieën een belangrijke plaats krijgen.

In het kader van Moving Moves werd Boutique Vizique uitgedaagd om een interactieve licht- en geluidsinstallatie te maken. Modus Motus is hiervan het resultaat …

Voor dit project zocht het ‘Boutique Vizique’-duo inspiratie bij Steve Reich's 'Pendulum Music'. Veertig jaar later geven ze, gebruikmakend van hedendaagse technologieën, een stevige 'zwier' aan het concept en de uitwerking ervan.

Het resultaat is een installatie waarin de beweging van verschillende pendels geregistreerd en vertaald wordt naar een auditieve en visuele compositie. Licht en geluid worden rechtstreeks beïnvloed door de toeschouwers. Zij zijn de bespelers van een constant veranderende, ruimtelijke ervaring.

Deze installatie staat garant voor een speelse en gelaagde ervaring. Iedereen kan de pendels in beweging zetten en zich laten leiden door zijn zintuigen.

Lees hier een interview met Hendrik Leper en Stijn Schiffeleers over Boutique Vizique in het DH-magazine.

Lees hier reacties van de jongeren van crefi over Boutique Vizique.