Expo Modefotografie

maandag, 20 juni, 2016 - 10:00 tot vrijdag, 30 september, 2016 - 23:00

Destelheide goes fashion! Zo’n 50 studenten fotografie van Narafi en leerlingen van de Visagieschool vertoefden in maart in Destelheide. Samen met ontwerpster Anita Evenepoel en scenograaf Pieter Huybrechts werkten ze een week lang rond modefotografie. De resultaten van deze intensieve werkweek worden samen met creaties van Anita de hele zomer bij ons tentoongesteld.

(c) Jef Vandeveire

Destelheide zette dit jaar mee haar schouders onder de jaarlijkse Modeweek van de tweedejaars Fotografie van Narafi (LUCA School of Arts Brussel). We nodigden textiel- en modeontwerpster Anita Evenepoel en beeldend kunstenaar Pieter Huybrechts uit om de nodige inspiratie te bieden. Daarnaast werd de hulp ingeschakeld van enkele professionele modellen en leerlingen van de Visagieschool (Kessel-Lo). Samen brachten ze de collectie van Anita Evenepoel op een originele manier in beeld, zoals te zien is in dezeknappe reportage achter de schermen!

Pieter Huybrechts: In deze projectweek en expo wou ik niet vanuit modefotografie vertrekken, maar vanuit de praktijk van de studenten. Fotografie gaat over het aanvoelen hoe een beeld werkt. Het heeft te maken met kijken en duiden. Mode of niet, een beeld moet krachtig zijn op zijn eigen manier. In de tentoonstelling zien we een opsomming van foto’s van verschillende studenten. Door alles op één lijn – en dicht bijeen – te hangen komen we in een hedendaags kunstenkabinet terecht. Het werk van Anita Evenepoel past hier wonderwel in!"

(c) Donatas Damarodas

Anita Evenepoel: "Voor mij was het een verrassing om tijdens deze Modeweek jonge mensen samen te brengen met mijn werk van soms meer dan dertig jaar oud, waar de studenten tot mijn verbazing erg in geïnteresseerd waren. De samenwerking was heel druk, maar zeer boeiend. Ik was vooral onder de indruk van het idee om kleding van dezelfde ontwerper te stylen over de jaren heen. Voor mij was dit project een zeer positieve ervaring!”

(c) Tiffany Ghislain

Enkele backstagefoto's...